Ar esate ragavę ikrinių blynų? Tik jau ne tų, ant kurių paviršiaus "pakrapyta" ikrais, o iš tikrų ikrų masės. Jei ne, kada nors siūlau paragauti. Ypač, jei žiemą perkat ešerių.
Sakysit gurmaniška ar pikantiška? Visai ne. Paklauskit žvejų.
Žiema - ešerių neršto laikotarpis, beveik kas antra žuvelė su ikrais. Šių žuvų ikrai minkšti, šviesūs, švarūs ir, turbūt, vieninteliai tinkami blynams kepti. O blyneliai ne tik skanūs, bet ir labai maistingi, gausūs baltymų.
Taigi, ešerius išvalome, atsargiai atskiriame ikrus:
Šaukšteliu iškrapštome iš juos gaubiančių maišelių, įmaišome paplaktą kiaušinį, įdedame smulkiai kapoto svogūno, pagardiname druska ir pipirais.
Jei masė kiek per skysta, įberiame šaukštą miltų. Kepame įkaitintame aliejuje kaip įprastus blynus, tik mažesnius...
Valgome su majonezu ar pomidorų padažu.