Orai Vilnius

Žvejok žurnalo 2012 Nr.6 anonsas

Zvejok_06_01.mazaRugsėjo mėnesio žurnale „ŽvejOK“ skaitykite:

4 p. Skaidriavandenių ežerų ir tvenkinių rykštė: žuvų šaudytojai vis labiau grasina ir mūsų vandenų tauriosioms žuvims – šlakiams ir lašišoms. Ką daryti, kad pagaliau būtų pažaboti povandeniniai brakonieriai? Straipsnis „Dėmesio! Brakonieriai povandenininkai“.

6 p. Rugsėjo mėnesį iš Kuršių marių į Nemuno žemupį pasimaitinti prieš žiemą migruoja dideli karšių būriai. Kaip ir kur juos gaudyti, pasakoja gerai visiems žinomas žvejys Paulius Korsakas.

12 p. Apie echolotus-radarus ir kitas prekybininkų siūlomas naujoves, pasiekiančias mūsų žūklės parduotuves – naujienų skiltyje.

14 p. Šlakių ir lašišų gaudymo sezonas įsibėgėja – tai jaučiame iš atsiųstų skaitytojų laiškų ir klausimų. Kurie upių ruožai šiais metais bus dosniausi, ar reikia pakartotinai kirsti užkibusią lašišą, ar tikrai į nerštavietes plaukiančios tauriosios žuvys geriau čiumpa ryškiaspalvius masalus – į šiuos ir kitus klausimus atsako Anatolijus Ostapenka.

20 p. Laikrodis-echolotas. Jį išbandžiusiojo atsiliepimai ir nuomonė, kiek jis naudingas kasdienėje žūklėje.

22 p. Apie surogatinį tvičingavimą, tarškančias barškalynes ir kitas gudrybes, spiningaujant didesniuose gyliuose lydekas, pasakoja Dalius Rakutis antroje rašinio „Lydekų nuotaikos ir tavo veiksmų planas“ dalyje.

29 p. Rimo Ramono straipsnelis „Flash Minnow – rudeninis lydekų žudikas“.

30 p. Lenkų kompanijos „Jaxon“ voblerių klasifikatorius – modeliai, dydžiai, nėrimo gylis, paskirtis ir panaudojimo galimybės. Viskas viename žurnalo atverstinyje.

32 p. „Žemaitijos „balų“ karpiai“ – Mindaugas Skirmontas-Myndė dalijasi savo patirtimi apie Daugėdų užtvanką ir jos karpių žūklę.

36 p. Rolando Baratinsko, Lietuvos spiningautojų rinktinės nario, pasakojimas apie paskutinįjį Lietuvos spiningavimo čempionato turą – kas ir kaip tapo Lietuvos čempionais.

40 p. Apie pietų Švediją, žinomiausią jos upę ir joje gyvenančias lašišas pasakoja ką tik grįžęs iš kelionės šio žurnalo redaktorius rašinyje „Trijų karūnų šalies lašišos, arba penkios rojaus dienos“.

50 p. Apie gyvenimo pagundas ir kitas žmogiškas silpnybes Raimondo Buitkaus novelė „Godumas“.

54 p. Ar žinome, kaip auginami sliekai, musių lervos, kiti gyvi masalai, patenkantys į mūsų žūklės parduotuves? Arba kaip galima jų užsiauginti pačiam? Gyvų masalų auginimo paslaptis atskleidžia masalų augintojas ir pardavėjas Vytautas Paškauskas, o visa tai nuotraukose įamžino Valdas Trinkūnas.

58 p. Mėgstantiems keliauti – Lietuvos žemėlapis su žūklės reikmenų parduotuvių adresais ir darbo valandomis.

Zvejok_06_01

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea