Orai Vilnius

Žvejok žurnalo 2012 Nr.8 anonsas

Zvejok_08-01-mazas

Lapkričio mėnesį žurnale „ŽvejOK“ skaitykite:

 

4 p. Ričardo Adamonio kritiškos mintys apie praėjusį lašišų ir šlakių gaudymo sezoną straipsnyje „Lašišos, emocijos ir išgirtoji tvarka“.

8 p. Vargu ar daug kas žino, kad darganotomis rudens pabaigos naktimis Nemune puikiai kimba sterkai ir lydekos. Apie tai Valdo Jackonio, patyrusio „naktinio“ spiningautojo, rašinys „Geriausias oras – dargana“.

13 p. „Poroloninė žuvelė“ – trumpas pažintinis straipsnelis apie šį Rusijos žvejų mėgstamą masalą.

14 p. Kodėl (ne)verta pirkti žvejybinius drabužius už 4000 Lt?

16 p. Kaip gaudyti ešerius „ultralight“ tipo spiningu tvenkiniuose vėlyvą rudenį ir kokios netradicinės gudrybės padeda įveikti šiuo metų laiku būdingą dryžuočių pasyvumą – patirtimi dalijasi Dalius Rakutis.

20 p. Kas sieja batoną, avižėles ir šapalus? Ogi vėlyvo rudens žūklė plūdine meškere Neries upėje. Apie tai ir – kaip ant kabliuko uždėti batoną, pririšti avižėlę be mazgų – Vyto Barcevičiaus rašinys „Batonas, avižėlės ir šapalai“.

22 p. Kada geriausiai kimba menkės Baltijoje, kokios sistemėlės jų žūklėje yra sėkmingiausios ir kada labiausiai verta plaukti į jūrą – į skaitytojų klausimus atsako žūklės gidas ir žvejybinio-pramoginio laivo kapitonas Giedrius Loda.

24 p. Flipingas ir pičingas. Dvi spiningavimo technikos, labai populiarios už Atlanto ir visiškai nežinomos Europoje. Kas tai – amerikietiškos keistenybės ar vis dėlto – mūsų žvejų dar neatrastos galimybės?

28 p. Pasibaigus lašišų ir šlakių žūklės sezonui, rubrikoje „Gyvai“ pristatome skaitytojams „ŽvejOK“ redakcijos eksperimento „Ar sunku Lietuvoje pagauti lašišą“ rezultatus, įspūdžius ir įžvalgas.

34 p. Molėtų rajone telkšo Pravalo ežeras – vandens telkinys gana dviprasmišku pavadinimu. Aštrialiežuvis Algis Kalinauskas pabandė sužinoti, ar tikrai ežero pavadinimas siejasi su žvejybos rezultatais, ir pateikia savo versiją, kodėl ežeras pavadintas būtent taip.

38 p. Penktasis pasaulio spiningavimo iš valčių čempionatas šiais metais vyko Dniepro deltoje, Ukrainoje. Kaip jame sekėsi Lietuvos komandai ir kokių nuotykių ji čia patyrė – nevyniodamas žodžių į vatą pasakoja šių varžybų dalyvis Rolandas Baratinskas.

46 p. Grožinės literatūros mėgėjams – R. Buitkaus novelė „Mano sūnaus šapalas“.

50 p. Rubrikoje „Savomis rankomis“ – penkios idėjos, kaip galima patobulinti tradicinius guminukus. Medžiaga pateikta su gausiomis iliustracijomis ir nuoroda į „Youtube“ tinklapio filmuotą medžiagą.

55 p. Sužinok, kokie prizai laukia tų, kurie užsiprenumeruos žurnalą „ŽvejOK“ kitiems metams.

Zvejok_08-01-virselis

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea