Orai Vilnius

Žvejai išleidžia mūsų visų pinigus

senvage1Poledinės žūklės mėgėjams nusispjaut, jei ledas per plonas jų pomėgiams – vyrai lipa net ant plonutėlio ledo ir tyčiojasi: jei įlūšime, valstybė vis vien ištrauks neprašydama atlygio, mat taip liepia ES direktyvos.

2012-aisiais mokesčių mokėtojams tokie žvejų fokusai kainavo per 80 tūkst. litų, rašo „Vakaro žinios“. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, pernai ant ledo ugniagesiams gelbėtojams teko atlikti 27 gelbėjimo operacijas. Jiems pavyko iš mirties nagų išplėšti 57 žmones, tarp jų - vieno vaiko. Bet 5 žmonės žuvo.

Pagal naujas Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisykles žvejai privalės turėti specialius smaigus, kad įlūžę galėtų išsiropšti iš eketės. Už taisyklių nepaisymą grės įspėjimas arba bauda nuo 25 iki 200 litų.

„Čia kaip rusų patarlėje: kol griaustinis nenugriaudžia, tol mužikas nepersižegnoja. Deja, dauguma žvejų įsivaizduoja, kad jie gerai viską žino, ir tikrai neįlūš“, - sakė Valentinas Mazuronis. Jis teigė baudas vertinąs kaip ekonominį paskatinimą gelbėti gyvybę.

 

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea