kukuruzu kruopu virti nereik tiesiog sumaisai su isvitu zirniu mase su vandeniu kai sustinksta tampa kietoka mase pjauni ja tarkim peiliu o del dadejimo nera butinibes jei pageidaujete galima damaisiti bet veikia ir be kvapu o serti zinot kad karsems reik nemazai pirma suseri nemazai o poto retkarcias uzmeti ka nedinktu zvejot zvejojau ant muses lervu vadinamu(dziku) didziauses pakliuvo 2.6kg o taip tai po kg pokliuvo ir mazesniu man tai veikia nezinau kaip kituose ez aisku ateina karsei po kokios 1h gal ir ilgiau ziurint vieta zukles patis suprantat
Aš pasikartosiu Eugenijau. Imi du pakelius po 800 gr pačių paprasčiausių šlifuotų žirnių, juos išverdi iki tokios konsistencijos, kad nesunkiai susigrūstų, paprasčiausia grustūvę ( kaip ir bulves grūdam). Atskirai kitame puode į verdantį vandenį supilame du pakelius po 500 gr kukuruzų krupų. Išmaišome jas ir įpilame į masę džiuvesėlius. Vėliau abi mases (žirnius ir kukuruzus su džiuvėsiais) sumaišome ir gauname apie 7 kg bendros masės pašaro. Pašaras skirtas pritraukti karšiams. Ar viską teisingai supratau ?
Ir norėjau paklausti - nieko saldaus į tą masę nepili ?? nei melaso, nei medaus ?? nieko ? O paskui prie sumetant į vandenį gal įdedi gyvų masalų ... ar taip kaip yra ir šveiti. Taip pat įdomu, sumeti iškarto visą pašarą, ar porcijuoji ... Jei porcijuoji tai maždaug kokiomis porcijomis ir kas kiek laiko ... Juk, kad 7 kilus žuvys surytu reikalingas laikas ... ?
du pokeliai zirniu po 800g kukuruzu kruopu 2 pokeliai po 500g skubejau ir nedarasiau isverdi zirnius kd susitraiskitu traiskitu isvires pili i inda su isvirtu vandeniu pili kukuruzu kruopas pamaisai supili dziuveselius ismaisai iseina apie 7kg pasaro
Imkim iš pradžių. Du maišeliai žirnių - čia yra kiek ? , du maišeliai kukurūzų kruopų - čia yra kiek ? , džiuvėsių 300 gr (viskas aišku)
Kaip verdam žirnius ? T.y. kiek ilgai užvirus vandeniui. Pilam į verdantį ar į šaltą vandenį ? Visai neaišku kaip ten su tuom krupom ... Ar iš virus žirnius turi likti vandens ir į tą verdantį vandenį beriam kuropas ir džiuvėsiu ar čia kaip ...
Eugenijau receptas paprastas sutinku, gal galima kiek tai smulkiau, kad visiems būtų viskas aišku ...