Čia dauguma rašot: kelias dienas pasišeriu ... ???? Tai kur taip galima jaukintis keletą dienų prieš žvejybą? O kaip man tą įgyvendinti reikėtų, pvz. Kintų karpyne?
"BALTYMINIS KUKULIS". Tai jau pasako, kad masalo pagrindą sudaro baltymai. Boilių gamybai, mums reikės: kiaušinių, manų kruopų, ryžių miltų, sojos miltų, kvapų, saldiklio ir dažų. Visų pirma mes turime pasigaminti bazę: 320g manų kruopų 160g ryžių miltų 160g sojos miltų Kad gerai viskas išsimaišytų panaudokite paprastą maišelį, gerai viską suplakite. Tam kiekiui bazės prireiks 4 vidutinių kiaušinių, sumuškite kiaušinius į dubenį. Kartu su kiaušiniais sumaišykite kvapus, dažus (jei dažai yra skysto pavidalo, naudojant miltelių pavidalo dažus geriau maišykite su baze) ir saldiklį. Mūsų kiekiui reikia maždaug 5ml kvapo ir apie 2ml saldiklio. Viską gerai išplakite. Štai ir atėjo laikas maišyti tešlą. Į išplaktus kiaušinius beremia savo bazę. Neberkite visos bazės iškart, pradžioj įpilkite stiklinę bazės ir gerai išmaišykite. Palikite kokį penketą minučių nusistovėti, duokite pabrinkti. Po to pilkite bazę po truputį ir minkykite. Galutiniame rezultate tešla turėtų nelipti prie rankų. Sekantis etapas - boilių kočiojimas. Jei turite pistoletą, tai jo pagalba spaudžiate dešrą tiesiai ant boilių kočiojimo lentos ir jos pagalba kočiojat boilius. Taip pat galima tai padaryti ir rankomis. Sukočiokite dešrą tokio diametro kokio diametro darysite boilius. Po to supjaustykite dešrą lygiais gabaliukais ir sukočiokite į rutuliukus. Toliau belieka juos išvirti. Sudekite į karštą vandenį ir virkite 2-3 minutes. Džiovinkite boilius maždaug parą, o tada, kad išsilaikytų ilgai, dėkite į šaldymo kamerą. Štai jums ir boiliai. Šėrimui boilius galite gaminti su vienu kvapu ir saldikliu, be dažų, o tuos boilius kuriais ketinate gaudyti darykite šiek tiek didesnius, ir daugiau skirtingų kvapu, ir spalvų. Bet šerti karpius galime ir kombikormu ar specialiai tam skirtais pašarais. Geras pašaras yra kukurūzai S/