Orai Vilnius

Tarptautinis žuvies barbekiu čempionatas

 

barbekiu_kepeju_asociacija

2011 m. RUGSĖJO 17 d. PALANGA, LIETUVA

TARPTAUTINIS ŽUVIES BARBEKIU ČEMPIONATAS
PALANGOS MERO TAUREI LAIMĖTI

Basanavičiaus g-vė, Palanga, Lietuva

 

Data: 2011 m. rugsėjo 17 d., šeštadienis
Vieta: J. Basanavičiaus g-vė, Palanga.
Organizatoriai: Lietuvos Barbekiu kepėjų asociacija (LBKA),
Palangos miesto savivaldybė
Kontaktai: , +370 615 43371
Kontaktiniai asmenys: Audrius Malakas +370 612 66516,
Donatas Dabrovolskas +370 600 20760.
Čempionato šūkis: Darykime žmones laimingus, kepkime barbekiu ir susiraskime draugų visame pasaulyje!
Komandų skaičius: Neribojamas. Kiekvienoje komandoje gali dalyvauti po 4 žmones.
Komandų registravimas: Norinčioms užsiregistruoti komandoms reikia užpildyti specialią registracijos formą. Reikia nurodyti: komandos pavadinimą, šalies pavadinimą, komandos kapitono vardą, pavardę, telefono nr. ir el. pašto adresą arba faksą (pageidaujami elektroniniai komunikacijos būdai). Taip pat reikia nurodyti komandos dalyvių skaičių.
Teisėjavimo galimybės: Kiekviena komanda turi teisę pateikti 1 teisėjo kandidatūrą, kuri turi būti nurodyta komandos registracijos formoje nurodant teisėjo vardą, pavardę, kontaktinio telefono nr. bei kompetenciją. P.S.: Organizatoriai pasilieka teisę tvirtinti pasiūlytų teisėjų dalyvavimą.
Čempionato metu teisėjai į ringus bus rotuojami po 2 komandai. Aklasis teisėjavimas bus vykdomas profi teisėjų komandos, kurie neišeis iš darbo vietos viso čempionato metu.
Registracijos pabaiga: 2011 rugsėjo 14 d.
Komandos dalyvavimo patvirtinimas: Atsakymas iš organizatorių apie komandos paraiškos gavimą bei patvirtinimą.
Starto mokestis: Piniginio įnašo NĖRA. Komandos kapitono Garbės žodis priimamas.
Organizatoriai įsipareigoja suteikti dalyviams:
  1. Dalyvavimo plotas 3 x 3 m., elektros įvadas, vanduo;
  2. Tentinė palapinė (1 vnt.), skėtis (1 vnt.);
  3. Krepšys su žuvimi bei kitais produktais (smulkesnės detalės bus pateiktos registracijos metu);
  4. Stalai (4 vnt.), suolai (4 vnt.);
  5. Vienkartiniai indai patiekalams “aklajam” teisėjavimui patiekti.
Komandos rūpinasi pačios: Malkomis, anglimis, kirviu, elektros prailgintuvais, indais vandeniui, šiukšlių maišais; indais patiekalams ringuose patiekti ir t.t. Taip pat sklandžiam ir sėkmingam komandos darbui reikalingais dalykais.
Grilį / kitą kepimo įtaisą komanda atsiveža pati. Dalyviams, neturintiems šios galimybės, iš anksto apie tai susitarus, organizatoriai (LBKA) suteiks grilį už atskirą mokestį.
Pastaba: Griliai ringuose turi būti statomi ant apsauginio padėklo – skardos ar kitų nedegių medžiagų tam, kad nesugadinti miesto grindinio.
Komandų apgyvendinimas: Apgyvendinimu komandos bei jas lydintys asmenys rūpinasi patys. Užsiregistravusioms komandoms organizatoriai pateiks viešbučių-partnerių sąrašą. (Dalyviams bus suteiktos specialios kainos).
Čempionato detalės: Šeštadienis, 17 d.
1 patiekalas: Karštasis žuvies užkandis;
2 patiekalas: Karštasis žuvies patiekalas;
Specialus patiekalas: Žuvienė*.
Kapitonų rungtis*

* sąlygas žiūrėti žemiau
Porcijų kiekis: Privaloma paruošti po 6 žuvies karštojo užkandžio ir žuvies pagrindinio patiekalo porcijas: 1 - prezentacinė, 2 - teisėjams ringe, 2 - aklajam teisėjavimui, 1 - svečiui.
Informacinis partneris žiniasklaidai: meniu.lt, Restoranų verslas, virėjai.lt
Svečiai ir palaikymo komandos: Laukiami!

 

 

Kapitonų rungtis

Patiekimo laikas – 16:00 val.
Pasibaigus rungtims, kol bus sumuojami rezultatai, bus rengiama rungtis tarp komandų kapitonų.
Rungties tikslas: išaiškinti išradingiausią ir labiausiai pažengusį barbekių kepėją tarp čempionate dalyvaujančių komandų kapitonų.
Rungties sąlygos: komandų kapitonai kepa ir patiekia savo „firminį“ kepsnį, labiausiai, jų nuomone atitinkantį barbekiu idėją. Kepsnio produkto pasirinkimas neribojamas (mėsa, paukštiena, žuvis ir t.t.). Kepsnys gali būti porcijuotas arba keptas stambiu gabalu.
Produktus, patiekimo indus ir kitus šiai rungčiai būtinus reikmenis komandos atsiveža pačios. Patiekalas bus įvertintas profesionalios teisėjų komandos. Geriausiai pasirodęs kapitonas bus apdovanotas specialiu prizu. Smulkesnę informaciją galite gauti iš čempionato organizatorių.

 

Žuvienė

Virimo ir patiekimo laikas: 14:00 – 17:00 val. (viso čempionato metu).
Rungties tikslas: išaiškinti skaniausiai sriubą išvirusią bei išradingiausiai ją patiekusią komandą.
Rungties sąlygos: komandos verdą žuvienę bei dalina ją renginio žiūrovams. Už skanią sriubą žiūrovai atsidėkos savo „balsais“- kuponais.
Rungties vertinimas: daugiausiai kuponų surinkusi komanda bus paskelbta nugalėtoja bei gaus „Skaniausios žuvienės 2011“ taurę/prizą.
Sriubos ingredientų pasirinkimas neribojamas. Būtina sąlyga - žuvienė.
Produktus ir priedus sriubai, degustavimo indus ir įrankius komandos atsiveža pačios. Smulkesnę informaciją galite gauti iš čempionato organizatorių.

 

RENGINIO DARBOTVARKĖ

Šeštadienis, rugsėjo 17 d.

10:00 Registracija ir kapitonų instruktavimas.
Produktų krepšių įteikimas
12:00 Oficialus čempionato atidarymas. Startas komandoms ringuose.
12:30 - 13:30 Teisėjų instruktavimas. Teisėjų priesaika.
14:00 Žuvies karštojo užkandžio patiekimas ir degustavimas.
15:00 Žuvies karštojo patiekalo patiekimas ir degustavimas.
16:00 Kapitono patiekalo degustavimas ir vertinimas.
17:00 - 19:00 Rungtynių ploto tvarkymas.
19:00 - 20:00 Rezultatų skelbimas. Apdovanojimai. Čempionato uždarymas.

 

Komandos registracija lapą rasite čia.

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea